5G-puhelin 899 eurolla – kesäkuussa  Elisalta

Eilen kerroimme OnePlus 5G-puhelimen tulosta myyntiin ennen kesää. Nyt asialla on toinen kiinalaisvalmistaja ZTE, joka esitteli tänään oman Qualcommin SDX50M- ja Snapdragon 855-piireihin perustuvan 5G-puhelimen. Uutuus tulee myyntiin  kesäkuussa Elisalta 899 euron hinnalla.

ZTE:n uusi lippulaivapuhelin Axon 10 Pro 5G on pian saatavilla Suomessa, lupaa tänään julkaistu tiedote.  Samasta rungosta on tarjolla ensin 4G-versio OnePlus:n 5G-julkistuksen tavoin.

Ulkoisesti ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelin muistuttaa 4G-sisartaan erityisesti koon ja paksuuden osalta. Sisältö 5G-versiossa on kuitenkin aivan omanlaisensa. ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelimessa on uudenlainen antennipaikka sekä Smart SAR -ratkaisu.

5G-radio-osan tuki on n41/n78,  FDD:llä B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28,  TDD:llä B34/38/39/40/41,  TDS:llä B34/39,  3G/UMTS:llä B1/2/4/5/8, CDMA:lla BC0/1/10; GSM:B2/3/5/8, 4G/LTE:llä 4*4MIMO DL 3CA,DL 2CA;UL 2CA.

5G-puhelinta ZTE:n kehittäjät ovat valmistajan mukaan onnistuneet ratkaisemaan monia 5G-innovaatioihin liittyviä teknisiä haasteita, jotka koskivat esimerkiksi sähkömagneettista yhteensopivuutta, antennia, virrankulutusta ja puhelimen ylikuumentumista. Sähkön riittävyyttä varten puhelimessa on 4000 milliampeerin akku.

Tehokkaiden älypuhelinten ongelmana pidetään niiden ylikuumentumista, joka aiheutuu puhelimen pitkäaikaisesta käytöstä suurella kuormituksella. Tällöin suorituskyky heikkenee ja käyttökokemus huononee.

Kiinalaisvalmistaja on ratkaissut haasteen hyödyntämällä puhelimissaan nestejäähdytystekniikkaa ja komposiittilämpömateriaaleja. Näin suorittimen käyttö on mahdollista myös korkeilla taajuuksilla ja pitkäkestoisesti.

ZTE Axon 10 Pro 5G on valmistajan mukaan ensimmäinen Qualcomm Snapdragon 855 -älypuhelin, jossa on F2FS-tiedostojärjestelmä. Sen luvataan parantaavan tallennus- ja muistikapasiteettia, kuten tiedostojen lukunopeutta, satunnaista 4k-luku- ja kirjoitusnopeutta, tallennustehoa ja käyttönopeutta.

Axon 10 Pro 5G hyödyntää myös tiedon pirstoutumista ehkäisevää älykästä mekanismia, joka ratkaisee valmistajan mukaan Android-älypuhelimia vaivaavan jäätymisongelman. Lisäksi puhelin hyödyntää AI-optimointia ja muita tekniikoita, joiden avulla käyttökokemuksesta luvataan tulevan myös nopeampi ja uuden sukupolven AI-prosessorin käynnistävän myös puhelimen nopeammin.

Lisää: OnePlus 5G-puhelin (LINKKI), Nokia-merkille 5G-puhelin (LINKKI), Qualcommin (LINKKI) ja Huawein 5G-piirit (LINKKI) sekä laajemmin 5G-puhelimista (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/