Verkkokauppa.com oli Suomen paras – Zalando maailmalta

Suomalaiset verkkokaupan asiakkaat valitsivat mikroja ja nykyisin laajemmin kodintekniikkaa myyvän verkkokauppa.comin voittajaksi Postin Kantar TNS:n selvityksessä. Kaikken parhaimmaksi nettikaupaksi nousi saksalainen kenkiä ja vaatteita myydä Zalando. Kiintoisaksi Zalandon tekee, että yrityksellä on Helsingissä oma ohjelmistojen kehityskeskus.

Jo vuosia kivijalkamyymälän ja nettikaupan yhdistänyt Verkkokauppa.com on yksi alan tunnetuimmista mikrojen ja kännyköiden myyjä. Viime vuosina yritys on laajentanut tuotevalikoimaan muuhunkin kodintekniikkaan sekä myös lastenhoito- ja urheilutarvikkeisiin.

Zalando on iso toimija Euroopassa Amazonin jälkeen pakettibisneksessä. Yrityksellä on Helsingissä myös teknologian kehittämiskeskus.

 

Kuluttajat arvioivat parhaaksi kotimaiseksi verkkokaupaksi Verkkokauppa.comin (10 %) ja kansainvälisesti kenkiä ja vaatteita myyvän saksalaisen Zalandon (12 %). Tiedot selviävät Postin Kantar TNS:llä teettämästä Suuri verkkokauppa 2019 -tutkimuksesta.

Verkkokauppa on  yhdistänyt netin kautta kivijalkakaupan ja sähköisen myymisen.

Postin kansainvälisistä verkkokaupan palveluista vastaavan Sami Finnen mukaan, kuluttajat suosivat elektroniikan ja vaatetuksen lisäksi muitakin alueita. Parhaimman verkkokaupan joukkoon sijoittuivatkin Zalandon ja Verkkokauppa.com lisäksi Adlibris (7 %), CDON (7 %) ja Amazon (6 %).

Postin kannalta bisnestä on myös tuotteiden palauttaminen. Silti puheet verkkokaupan palautuksista ovat Sami Finnen mukaan liioiteltuja.

Tutkimuksesta käy ilmi, että vain yhdeksän prosenttia verkko-ostajista on palauttanut tilaamansa lähetyksen joko kokonaan tai osittain. Useimmat taitavat jo tietää jo vaatteiden ja kenkiensä todelliset koot.

Kuva: Verkkokauppa.com

Lisää: Zalando houkuttelee mobiilikehittäjiä Helsingin teknologiakeskukseen, Uusiteknologia.fi 18.5.2016  (LINKKI) ja muutkin Zalandon Euroopan teknologiakeskukset (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/