Terveyselektroniikkaa 3D-tulostuksella

3D-tulostuksella avulla voidaan toteuttaa entistä helpommin sulautettua elektroniikkaa sisältäviä lääkintäteknisiä tuotteita. Niiden avulla lääkärit voivat analysoida jopa potilastietoja reaaliajassa ja parantaa näin potilaiden toipumisprosessia. Mukana video lopputuotteen toiminnasta.

Saksalainen 3D-tulostimien valmistaja EOS ja müncheniläinen IoT-suunnittelutoimisto Blackbox Solutions ovat toteuttaneet älykkään polvituen yhdistämällä 3D-tulostuksen, sulautetun anturitekniikan ja IoT-tekniikat.

Polvituki ortoosi sisältää integroidut anturit ja automaattiset tietojenkäsittelytoiminnot, ja tiedonsiirto tapahtuu radiotaajuusyhteydellä. Polvinivelen langattomalla valvonnalla tuki antaa välittömän palautteen vahingollisista liikkeistä ja nopeuttaa näin merkittävästi toipumista.

Tietojen analysointi voidaan suorittaa etäpalvelimilla, paikallisessa mobiilisovelluksessa ja/tai suoraan ortoosilaitteessa, jossa on oma integroitu sulautettu suoritin. Uusi rartkaisu helpottaa potilaita ja lääkäreitä seuraamaan paranemista reaaliajassa ja ohjaamaan kuntoutusta potilaskohtaisesti.

Pitkällä aikavälillä tiedot auttavat vakuutusyhtiöitä ja terveysviranomaisia parantamaan potilasryhmän terveydentilaa koskevien tapahtumien tilastointia. Lisäksi verkkoon kytkettyjen osien jatkuvan tietovirran ansiosta myös välinevalmistajat saavat käytännön tietoa rakenteen ja toimintojen edelleen kehittämiseen.

Lisää: EOS:n Rainer Salzberger artikkeli (LINKKI, pdf) ja Facebook-video (LINKKI, valitse video 11.2.2019)

Kuva: EOS:n ja Blackbox Solutionsin polvituki on valmistettu materiaalia lisäävällä (AM) 3D-tulostuksella.

Päivitetty

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/