Uusin keinoin tietoturvaa IoT-laitteisiin

Esineiden internet asettaa lähivuosien mikro-ohjaimille suuria vaatimuksia, joista aiempien sukupolvien ohjaimet eivät selviä. Avuksi tarvitaan viime viikolla ilmestyneen Uusiteknologia-lehden mukaan uusia piiriratkaisuja ja älykkäämpää koodia. Lue artikkeli ja koko lehti netin digitaalisesta näköislehdestä.

Koko artikkeli ja lehti on luettavissa vapaasti netistä sähköisenä printtilehden näköisnumerona (LINKKI).

Amerikkalainen markkinatutkimuslaitos ABI Research on ennustanut, että muun muassa IoT-ratkaisujen kautta suojattujen mikro-ohjainten markkinat kasvavat parissa vuodessa 1,2 miljardiin dollariin.

Ohjaimien kovenevat tietoturvavaatimukset asettavat IoT-laitteiden ja laitesolmujen mikro-ohjaimille koko ajan uudenlaisia vaatimuksia, joita ei muutama vuosi sitten edes mietitty piirivalmistajilla. Nyt asiaan on herätty ja tarjolla on monia erilaisia ratkaisuja.

Lokakuun Uusiteknologia-lehden artikkelissa käydään läpi muutamia esimerkkejä IoT-sovelluksiin sopivista sulautettujen ratkaisuista ja kuinka niiden tietoturvasuojaukset on ratkaistu.

Mukana olevat esimerkit kuvaavat, kuinka asiat on hoidettu myös vastaavissa muissakin järjestelmissä. Lehden artikkelissa keskitytään pääosin vain alustojen tietoturvaan.

Teollisuuden automaatiosovelluksissa eräs käytetty lähestymistapa on, että itse ohjaussovellus toteutetaan tunnetulla edellisen polven ohjainpiirillä, ja sen verkkoon liittäminen toteutetaan uuden sukupolven tietoturvaominaisuuksilla varustetulla toisella ohjaimelle.

Microsoftin kehittämä Azure SphereOS on artikkelissa esimerkkinä uudenlaisesta IoT-käyttöjärjestelmän, joka lupaa tarjota ratkaisua verkkoon kytketyille mikro-ohjainpohjaisille laitteille.

Yritys on sertifioinut myös mikro-ohjaimem joka yhdistävät reaaliaikaisen toiminnan, omat sovellukset, tietoliikenneyhteydet sekä piiritason suojaustekniikat.  Tosin ainoa nyt saatavilla oleva Azure Sphere -piiri on MediaTek MT3620-piiri.

Lokakuun artikkelissa esitellään Azuren lisäksi IoT-tietoturvaratkaisuja Microchipin piireistä Anrduino-, Ubuntu Core ja Raspberry Pi-korttehin asti.

Lisää: Uusiteknologia-lehden 2/2019 artikkelista (LINKKI) ja linkit esiteltyjen IoT-tietoturvaratkaisjen ja -piirien tuotesivuihin sekä tausta-artikkeleihin. (LINKKI).

Kuva: Microsoftin Azure Sphere kehityskortti.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/