Posti uudistaa jakeluaan Haltian IoT-tekniikalla

Työtaistelun tiimmellyksessä Posti ja oululainen IoT-kehittäjä Haltian julkistivat tänään monivuotisen yhteistyön uuden pakettiautomaattijärjestelmän teknologian toimittamiseksi. Oululaisyrityksen ratkaisulla pakettiautomaattien hallinta voidaan hoitaa langattomasti.

Tulevaisuudessa Postin automaattiverkosto vaatii toimiakseen kevyen, luotettavan ja helposti skaalattavan langattoman tiedonsiirtoratkaisun. Koska täysin valmista ratkaisua ei ollut olemassa, Posti ja IoT-talo Haltian aloittavat yhteistyön uuden järjestelmän kehittämiseksi.

Posti on jo aiemmin ilmoittanut, että vuoteen 2022 mennessä pakettiautomaattien määrä ympäri Suomen on tarkoitus kasvattaa 4000:een automaattiin.  Niiden määrää kasvattamalla Posti voi vastata sekä kuluttajien että kasvavan verkkokaupan vaatimuksiin. Uudet automaatit ovat jo käytössä eri paikoissa Suomessa.

Haltian Thingsee IoT Gateway

Pakettiautomaateissa tulee käyttöön Haltian Thingsee IoT-alusta ja uudet älylukot, jotka kommunikoivat Thingsee Gateway -laitteiden avulla pilvialustaan ja Postin järjestelmään.

Järjestelmän tiedonkulku on kaksisuuntaista, jonka ansiosta automaatteja voidaan hallinta suoraan Postin omasta järjestelmästä. Kaksisuuntaisuus lisää myös Postin mukaan asiakaspalvelun nopeutta ja joustavuutta.

Haltianin lisäksi Posti tekee yhteistyötä myös muiden kumppanien kanssa. Posti tulee esittelemään uutta järjestelmää loppuviikosta Slush 2019 (21-22.11.) -teknologiatapahtumassa Haltianin messuosastolla 7B.7 Helsingin messuhallissa.

Uudenlainen pakettiautomaatit ovat käytössä myös Postin äsken Helsinkiin avaamassa verkkokauppaan keskittyvässä Boxissa, jossa on myös sovitus- ja pakettien palautusmahdollisuus. Kerroimme Postin uudesta keskuksesta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Aloituskuva: Posti

Päivitetty

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/