Uudenlaiselle turvaskannerille innovaatiopalkinto

Suomen Laatuyhdistyksen Quality Innovation Award -kilpailun pääpalkinnon voitti espanjalainen Mesmerise-skanneriteknologia. Koulutussarjansa parhaaksi katsottiin suomalainen WordDiven-kielisovellus. Hopeaa saivat Solteqin myymälärobotti ja Nokian vesijäähdytetty tukiasema.

Quality Innovation Award -kisaan osallistuneista parhaaksi arvioitiin espanjalainen julkisen sektorin innovaatiot -sarjan voittanut materiaalien skanneritekniikka.

Ratkaisu perustuu kahteen toisiaan täydentävään tekniikkaan ja paljastaa vaatteiden alle tai kehoon piilotetut aseet, huumeet ja räjähteet. Teknologian kehittäjiä ovat Alcalán yliopiston ja sen yhteistyökumppanit.

Suomalaisehdokkaista oman koulutussarjansa ykköspalkinnon sai Speak with AI. Se on kielenopetukseen tarkoitettu mobiilisovellus, jonka avulla voidaan opettaa puhumaan englantia antamalla ääntämisestä henkilökohtaista palautetta. Tuotetta on kehitetty yhdessä Tampereen yliopiston kansansa Business Finlandin tuella ja pilotoitu Suomessa ja Saksassa.

Muita suomalaismenestyjiä omissa sarjoissa olivat toisen palkinnon saanut Solteqin myymälärobotti (sarja potentiaaliset innovaatiot) sekä Nokian tukiasemien vesijäähdytys (vastuulliset innovaatiot).

Kilpailusarjoja olivat potentiaaliset innovaatiot, vastuulliset innovaatiot, terveysalan innovaatiot, koulutusalan innovaatiot, julkisen sektorininnovaatiot sekä liiketoimintainnovaatiot kolmessa eri kategoriassa (mikro ja startup yritykset,pienet ja keskisuuret yritykset, suuret yritykset).

Lisää: Quality Innovation Awardin 2019 kaikki voittajat (LINKKI, pdf) ja Suomen maakohtaisen kisan voittaneet Uusiteknologia.fi:ssä 5.12.2019 (LINKKI). Lisää tietoa koko kisan voittaneesta Mesmerise-kehitysprojektista (LINKKI) ja video (LINKKI).

TAUSTAA: Suomalainen Laatuyhdistys on järjestänyt Suomen laatupalkinto -arviointia jo vuodesta 1991 lähtien ja 2011 alkaen kansainvälistäi Quality Innovation Award -kilpailua. Suomen Laatuyhdistys ry:n jäseninä on noin 450 suomalaista yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiota.

Kuva: Mesmerise-projektin Youtube-videolta