Kännykkään tarkka ilmanpaineanturi

Bosch-yhtymään kuuluva Sensortec on tuonut markkinoille korkeuden seurantaa sopivan ilmanpaineanturin BMP390. Se on tarkoitettu kännyköiden lisäksi terveysrannekkeisiin ja korvakuulokkeisiin. Katso videolta, miten uutuus käytännössä toimii.

Bosch Sensortecin BMP390-anturi pystyy mittaamaan jopa alle 10 senttimetrin korkeuden muutokset. Sen suhteelliseksi tarkkuudeksi ilmoitetaan  ± 0,03 hPa ja absoluuttinen tarkkuus on ± 0,5 hPa.

BMP390 tarjoaa korkean lämpötilan vakauden koko käyttölämpötilansa ja painealueen välillä 0 – 65 ° C ja painealueella 700 – 1100 hPa.  Anturi on kooltaan 2 x 2  x 0,75 millimetriä. Sen virrankulutus on 3,2 mikroampeeria yhden hertsin toimintataajuudella.

Pienen koon ja pienen virrankulutuksen ansiosta se on helppo integroida kannettaviin laitteisiin. Lisäksi se sopii esimerkiksi valmistajan gyroskooppi- ja kiihtyvyysanturin BHI160BP kanssa toimivan ja tarkan yhdistelmän sisätilapaikannukseen.

Yhdistämällä BMP390 barometrinen anturi NextNavin Metropolitan Beacon System (MBS) palveluun voidaan laitteen kolmiulotteinen sijainti määritellä hyvin tarkasti. Tarkka korkeuden tunnistus auttaa paikallistamaan ihmiset sisätiloissa, joissa GPS-signaaleja ei ole saatavana.

Yhdysvalloissa  pystysuuntainen paikannus on tulossa E911 hätäpuhelupalveluun jo vuoden päästä. Langattomien verkkojen palveluntarjoajien tulisi tuolloin pystyä tarjoamaan ± 3 metrin z-akselin paikannustarkkuus suurimmalle osalle E911-hälytyksistä.

Lisää: Bosch Sensortec (LINKKI), tuotetieto BMP390 (LINKKI), BHI160BFP (LINKKI & VIDEOLINKKI), Bosch Sensortecin jakelijat (LINKKI) sekä näin toimii tarkka ilmapaineanturi kännykässä (LINKKI, youtube) ja NextNav-palvelu (LINKKI) ja FCC:n E911-vaatimukset 2021 alkaen (LINKKI,pdf).

Kuva: Bosch Sensortecin BMP390-anturin rakenne.