Mercedes-Benz tuo autoihinsa Nvidian käyttöjärjestelmän

Mercedes-Benzin henkilöautojen vakiovarusteena tulee vuodesta 2024 alkaen olemaan Nvidian Drive-alustalle kehitetty uusi käyttöjärjestelmä. Ratkaisu tuo myös autonomisen ajamisen säännöllisillä reiteillä osoitteesta toiseen. Lisäksi järjestelmäpäivitykset voidaan toteuttaa pilvipalvelun kautta.

Mercedes-Benzin ja Nvidian kehittöämä järjestelmä sisältää uusia turvallisuutta ja ajomukavuutta parantavia sovelluksia. Käyttäjät voivat kehittää järjestelmää ostamalla siihen lisäominaisuuksia ja -palveluja auton koko käyttöiän ajan.

”NVIDIAn tekoälyosaaminen ja tehokkaat laskentajärjestelmät helpottavat matkaamme kohti autonomista ajamista. Uudet, pilvipalvelusta ladattavat järjestelmän ominaisuudet ja päivitykset parantavat turvallisuutta, tuovat lisäarvoa ja tekevät auton omistamisesta entistä hauskempaa kaikille Mercedes-Benz-asiakkaille”, Daimlerin pääjohtaja Ola Källenius luonnehtii.

Uuden käyttöjärjestelmän perustana on auton oman tietokonejärjestelmän huomattavasti kasvanut laskentateho sekä tekoälyn hyödyntäminen. Autokäyttöön kehitettävät sovellukset mahdollistavat SAE-tasojen 2 ja 3 automaattisen ajamisen sekä 4-tason automaattiset pysäköintitoiminnot. Teknologian ja ulkopuolisen sääntelyn kehittyessä jokaiseen tulevaan Mercedes-Benziin voidaan päivittää uusia automaattisen ajamisen toimintoja.

Kuva: Jatkossa Mercedes-henkilöautojen vakiovarusteena tulee olemaan Nvidian uuden sukupolven Drive-alustalle kehitetty käyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa autonomisen ajamisen säännöllisillä reiteillä osoitteesta toiseen.

Lisää: MB/Nvidian kommentit yhteistyöstä videolla (LINKKI).