Saab laajentaa Suomen toimintojaan – uusi yksikkö

Ruotsalainen puolustustekniikan konserni Saab laajentaa toimintaansa Suomessa. Yritys kasvattaa henkilöstömäärää, kun uusia johtamisjärjestelmiä kehittävä yksikkö aloittaa toimintansa. Yrityksellä on Suomessa yli 130 henkilöä ja teknologiakeskus Tampereella.

Valtaosa Suomen yksikön henkilöstöstä työskentelee Tampereella muutama vuosi sitten perustetussa Saabin teknologiakeskuksessa, jossa keskitytään ohjelmisto-, mikroaalto- ja elektroniikkaosaamiseen. Yksikkö tekee myös Aalto-yliopiston kanssa tutkimusyhteistyötä.

Tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Jani Pelkonen, Saab Finland

Teknologiakeskuksen tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Jani Pelkosen (kuvassa) mukaan Tampereen vahvuuksia ovat ketteryyden ja innovatiivisuuden lisäksi Nokian perintöä oleva kokonaisvaltainen osaaminen tuotekehityksen eri vaiheiden osalta.

’’Meiltä lähtee räätälöityjä ratkaisuja useisiin Saabin sensoriratkaisuihin, olipa kyse sota-aluksesta, GlobalEye-ilmavalvontakoneesta tai Gripen-hävittäjästä’’, itsekin Nokian matkapuhelintaustan omaava Pelkonen toteaa.

Saabin Suomen yksikkö on nykyisin myös puolustusteollisuusjätin merkittävä tuotekehitystoimija ja sillä on Saab Finlandin maajohtaja Anders Gardbergin mukaan konsernin sisällä erittäin vahva ja tunnustettu asema.

’’Saamme kiitosta huippuosaamisesta sekä etenkin siitä, että pystymme tuotteistamaan tuotekehitysprojektit tarvittaessa todella nopealla aikataululla’’, maajohtaja Gardberg toteaa.

Saab sijoittaa vuosittain neljänneksen koko konsernin liikevaihdosta t&k-hankkeisiin. Yrityksellä on toimintaa Suomessa Tampereen lisäksi Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Säkylässä ja Turussa. Koko Saab-konsernin liikevaihto on 3,4 miljardia euroa.

Kuvat: Saab