Oulu ja Vaasa kouluttamaan tulevaisuuden it-osaajia

Oulun yliopisto ja Vaasan yliopisto aloittavat tekniikan alan koulutusyhteistyön, jonka yhteydessä rakennetaan uusi autonomisten ja kestävien järjestelmien maisteriohjelma. Tarkoitus on uudessa ohjelmassa hyödyntää esimerkiksi Oulun 5G- ja Vaasan energia-alan osaamista.

Yhteistyön johdosta Oulun yliopisto ja Vaasan yliopisto lisäävät opiskelijasisäänottoa. Uuden ohjelman vetovoimaa lisää, että ohjelmasta valmistuneille on kova kysyntä työmarkkinoilla.

’’Autonomisten järjestelmien tärkeitä sovelluskohteita on esimerkiksi energian tuotannossa ja talteenotossa sekä materiaalien kierrätyksessä’’, kertoo dekaani Harry Linnarinne Vaasan yliopiston tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksiköstä.

Uusi maisteriohjelma ja opetusyhteistyö on suunniteltu alkamaan lukuvuonna 2023–2024. Siinä yhdistettään Oulun yliopiston it-pohjaisia teknologia-aloja ja Vaasasta energia- ja it-osaamista.

’’Maisteriohjelmassa yhdistyvät uudella tavalla tietotekniikka, reaaliaikaiset järjestelmät, langattomuus sekä mittaus- ja paikannustiedon hyödyntäminen. Koulutuksessa huomioidaan myös kestävä kehitys ja kyberturva’’, sanoo Oulun yliopiston koulutusdekaani Jari Iinatti.

Samalla aloitetaan yhteistyö kandidaattiohjelmien opetuksessa. Oulun yliopistossa opetusyhteistyö koskee seuraavia tutkinto-ohjelmia: elektroniikka ja tietoliikennetekniikka, tietojenkäsittelytiede ja tietotekniikka. Vaasan yliopistosta mukana on energia- ja informaatiotekniikan koulutusohjelman automaatio ja tietotekniikka -opintosuunta.

Kuvituskuva: Shutterstock