Auto päivittyy langattoman verkon kautta

Suurista autonvalmistajista Volkswagen tuo ensimmäisenä ID-malleilleen markkinoille Tesla-sähkäauton tyyliset langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset. Langattomat päivitykset tulevat olemaan yrityksen mukaan tulevaisuudessa myös uusien liiketoimintamallien perusta ja lisäansaintatapa.

Tulevaisuudessa Volkswagen suunnittelee tarjoavansa ID-asiakkailleen ohjelmistopäivityksen joka kahdentoista viikon välein pitääkseen autot ajan tasalla ja parantaakseen asiakaskokemusta. Samalla yritys hakee myös kokemuksia uusille lisäpalveluille, joita asiakas voi halutessaan tai tarvitessaan tilata.

”Uudet päivitykset ovat keskeisiä toimintoja digitaalisessa, täysin liitetyssä autossa. Niistä tulee nopeasti osa asiakkaiden arkipäiväisiä toimintoja, aivan kuten älypuhelimet. Ohjelmistokehitys on nopeaa ja toistettavissa olevaa”, sanoo Volkswagen-brändin teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Thomas Ulbrich.

Uusia maksullisia palveluita voisivat Vokswagenin mukaan olla esimerkiksi Travel Assist -järjestelmän aktivointi tai parempi akun suorituskyky pidemmillä matkoilla, tai jopa automatisoidun ajamisen toiminnot myöhemmässä vaiheessa. Volkswagen näkee tässä mahdollisuuden usean sadan miljoonan lisäansioihin seuraavien vuosien aikana.

Langattoman verkon kautta tehtävät ohjelmistopäivitykset on kehitetty läheisessä yhteistyössä Volkswagen-konsernin ohjelmistoyrityksen CARIADin kanssa.

Suomessa langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset alkavat ID-malleihin viikolla 40/2021. Päivityksillä optimoidaan turvallisuus- ja mukavuustoimintoja. Päivitys sisältää päivityksiä muun muassa IQ.Light-led‐matriisiajovalojen, kuljettajaa avustavien järjestelmien sekä tuulilasinäytön toimintaan. Myös auton monitoimikameran kuvankäsittelyä on parannettu, joten se tunnistaa moottoripyöräilijät ja muut tienkäyttäjät nopeammin.

Lisää: Aiemmat autojen ohjelmistopäivityksiä käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Volkswagen