Nettitelevisio ohitti lineaarisen television – alle 45 vuotiaissa!

Yhä useammat suomalaiset ovat lisänneet television suoratoistopalveluiden käyttöä paljastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin teettämä selvitys. Perinteisen lineaarisen television sijaan alle 45 vuotiaiden keskuudessa sisältöjä katsellaan jo enemmän netin kautta.

Nettitelevision kasvaan suosioon vaikuttavat osaltaan monien suoratoistopalvelujen tarjonnan laajeneminen, mutta myös kodeissa yleistyvät älytelevisiot sekä nopeat laajakaistaverkot, jotka mahdollistavat kattavasti ympäri maan sujuvan videokuvan siirron.

Traficomin selvityksen mukaan havaittavissa on, että nuorempien ikäryhmien katselutottumukset tulevat vaikuttamaan lineaaritelevision kokonaiskatseluun väestötasolla pidemmällä aikavälillä.  Niiden käyttöön vaikuttaa palvelujen tarjonnan laajenemisen lisäksi kodeissa yleistyvät älytelevisiot.

Alle 45-vuotiaiden keskuudessa suoratoistopalvelujen katselu ohitti jo viime vuonna perinteisen lineaari-tv:n katselun, käy ilmi Traficomin selvityksestä. Koko väestön tasolla muutos on vielä pientä, mutta kehityksen suunta on selvästi nähtävissä.  Pitemmällä aikavälillä nuorempien ikäryhmien katselutottumukset tulevat vaikuttamaan myös koko väestötasolla.

Vanhemmissakin ikäryhmissä on odotettavissa suoratoistopalvelujen katselun lisääntymistä antennitelevisioverkoissa lähivuosina toteutettavan teräväpiirto- eli HD-siirtymän seurauksena. Lisäksi uudet tarjolla olevat televisiot ovat lähes kaikki älytelevisioita, joista voi nettiyhteyden avulla katsoa myös useita suoratoistopalveluja.

Lisää: Traficomin 2021-selvitys tv-katselun tavoista (LINKKI,pdf)