Teknologia22-tapahtuma avautui – mukana lähes 400 yritystä

Viime marraskuulta toukokuulle siirretty Teknologia 2022 -messut aukesi tänään Helsingin messukeskuksessa. Mukana on lähes 400 yritystä, joka on tosin satakunta vähemmän kuin vuonna 2019 kun tapahtuma viimeksi järjestettiin. Nyt järjestäjä on kuitenkin lisännyt seminaaritarjontaa, jonka soisi tuovan tapahtumaan uusia kävijöitä. Viimeksi 2019 kävijöitä oli 14 558.

Teknologia 2022 aihealueita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, ICT ja uusimpana 3D-tulostus.  Käytössä on kaksi Helsingin Messukeskuksen isointa hallia 6 ja 7, joten tilaa on riittävästi leveille käytäville, messuosastoille kuin esityslavoillekin.

Teknologia22-näyttelyosastot ja esityslavat. ISOMPANA näet kartan erillisessä selainikkunassa tästä (LINKKI) ja alkuperäisen kartan sisäänkäynteineen näet Suomen messujen sivulta (LINKKI,pdf) kautta.

Tapahtumaan osallistuu automaatio- ja teollisuustekniikan toimittajia kuten Beckhoff, Bosch Rexroth, Movetec, OEM Finland, Pepperl+Fuchs, NI, Phoenix Contact, Rittal, Sick, Siemens ja Valmet.  Mukana on myös suomalaisten elektroniika komponenttijakelijoiden lisäksi muutamat ulkomaisetkin yritykset sekä sulautetun elektroniikan toimittajat. Tapahtumassa ovat mukana myös tärkeimmät mittauslaitetalot Rohde & Schwarzista Keysightiin, joko omien yritysten tai jälleenmyyjiensä kautta.

Teknologia22 tarjoaa automaation lisäksi myös robotiikkaa, elektroniikkaa ja uusinta ICT-teknikkkaa.

Tapahtumaa on odotettu koko koronajan, sillä moni kansainvälinenkin tapahtuma on peruttu tai siirretty pelkästään verkkoon. Siksi alan fyysinen kohtaaminen voi olla enemmän kuin tarpeen. ”Kolmen vuoden tauon jälkeen yrityksillä on paljon kerrottavaa ja kohtaamisia on kaivattu kovasti”, korostaa liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Mielenkiintoinen on myös laajennettu startup-alue, jossa esittäytyvät muun muassa  AISpotter, Dynamik, Fincet, Kuulea Energia, Nive Information Technology, ReFaMo ja Simmulean. Lisäksi startup-yritysten välinen kilpafinaali järjestetään keskiviikkona 4.5. klo 15-16 XPlanar-lavalla. Tarjolla on glooriaa ja Suomen Messusäätön rahoittama 20 000 euron palkinto.

Teknologia22-messujen yhteydessä uudet 5G- ja 6G-teknologiat ovat hydin esillä.

Vielä tänään tiistaina 3.5, tapahtuman avaa klo 10.10 toimitusjohtaja Jaakko Hirvola Teknologiateollisuus ry:stä.  Sen perään keskustellaan XPlanar-lavalla klo 10.30 alkaen tulevaisuuden tietoliikennestrategiasta, 6G-skenaariosta 2030 ja matkaviestinteknologioiden uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Huomenna keskiviikkona aiheena on samalla lavalla automaattisesta ajamisesta uusimman tunnistusteknologiat.

Kaikkiaan tapahtumassa järjestetään ohjelmaa viidellä eri ohjelmalavalla, joilla on esillä yli 150 puheenvuoroa. Vielä muutama viikko sitten määrä oli vasta 120 esitystä. Lavaohjelmat jakautuvat teemoittain. Isoin lava on XPlanar, jossa  on esillä muun muassa automaatiota kvanttilaskentaa ja avaruusteknologiaa.

Teknologi22-tapahtuma jatkuu torstaihin 5.5.2022 asti Helsingin Messukeskuksessa Helsingissä ja se on avoinna tänään tiistaina 3.5. klo 9-17, huomenna keskiviikkona 4.5. klo 9-17 ja torstaina  5.5. klo 9-16.  Keskiviikkoiltana on myös messujen Teknologia Party klo 19-22 musiikkiesityksineen.

Lisää: Helsingin Teknologia-messuja aiemmin käsitelleet uutiset (LINKKI) ja edellisen Teknologia19-messujen päätösuutinen 11.11.2019 (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä. Tässä linkki myös messujen näytteilleasettajiin (LINKKI), näyttelyalueen pohjakarttaan (LINKKI, pdf) ja ohjelmatarjontaan (LINKKI).