IoT-anturialusta vie nopeasti pilveen

Piirivalmistaja Infineon julkaissut pilvipalveluihin helposti liitettävän IoT-anturialustan. Se perustuu Cypress  PSoC 6 mikro-ohjaimen ja yrityksen Xensiv-antureiden yhdistelmään sekä pilvipalveluun ja virtuaaliseen ohjauspaneeliin.

Infineonin uusi IoT-anturialusta CSK tuo suunnittelijoille apua prototyyppien nopeaan toteuttamiseen. CSK yhdistää ohjelmistot ja laitteistot pilvipalveluineen. Se perustuu nykyisin Infineonin omistaman Cypressin PSoC 6 mikro-ohjaimen ja itse kehittämiinsä Xensiv-antureiden yhdistelmään. Alusta on rakenteeltaan modulaarinen ja se on yhteensopiva esimerkiksi Adafruitin Feather-alusta kanssa.

Ohjelmistokehitys CSK-alustalle tehdään yrityksen ModusToolboxin ohjelmistoilla. Niihin on saatavissa tarvittavat esimerkkikoodit ja ohjelmakirjastot. Tarjolla on jo kaksi erilaista kehityspakettia, jota ovat CSK PASC02 hiilidioksiditason mittaamiseen (CO 2 ppm) ja 60 GHz:n tutkaversio CSK BGT60TR13C ihmisten läsnäolon sekä elintoimintojen tunnistamiseen.

Infineonin Sensor Cloud Dashboard -kojelaudan avulla CSK:n luvataan tarjoavan IoT-kokemuksen jopa kymmenessä minuutissa. Virtuaalinen kojelauta toimii Amazonin pilvessä visuaalisena taustaohjelmana. Sitä voidaan käyttää viestien julkaisemiseen, määrittämiseen ja tilaamiseen.

CSK:n Optiga Trust M -osuus mahdollistaa myös liitettävyydessä vahvan suojauksen Amazonin AWS:n IoT Core -pilvipalveluun. Sarja on hyväksytty myös AWS Partner Device Catalog -luetteloon.

Lisää: Infineon (LINKKI), anturialustatietoa (LINKKI1 ja LINKKI2), korttisarjat (LINKKI, CSK PASCO2 ja LINKKI, CSK VGT60TR13C  ja (LINKKI, KITCSKBGT60TR13CTOBO1), ModusToolbox (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI) sekä yhteensopivat Adafruit-sivuston Feather-kortit (LINKKI).