Volvo vahvistaa teknologiakehitystään Ruotsissa

Kiinalais-ruotsalainen Volvo vahvistaa henkilöautojensa innovaatiokeskuksen toimintaa yhtiön syntysijoillaan Göteborgissa. Uusien testaus- ja suunnittelutyöhön tarkoitettujen tilojen  lisäksi yhtiö aikoo laajentaa kampustaan myös alan startup-yrityksille ja liikekumppaneille.

Volvon tuleva Göteborgin Mobility Innovation Destination Torslanda -keskus on räätälöity autokehitykselle, jossa yhtiö haluaa edistää autonvalmistajan sähköistämistä ja uuden sukupolven premium-sähköautojen kehitystyötä. Se on samalla yhtiön sitoutumisen paikkakuntaan, joka on ollut Volvon kotikaupunki jo lähes sadan vuoden ajan.

Innovaatiokeskuksen avulla Volvo aikoo testata nousevia teknologioita ympäristössä, joka on suunniteltu jäljentämään tulevaisuuden yhteiskuntaa, jonka osana autot ovat. Sen sijaan, että langattoman latauksen, kaksisuuntaisen latauksen ja autonomisen ajamisen ominaisuuksia kehitettäisiin vain laboratorioissa ja kehityskeskuksissa, yhtiö haluaa testata, vahvistaa ja ottaa käyttöön innovaatioita kaupunkimaisessa ympäristössä.

Seuraava vaihe uuden Mobility Innovation Destination Torslanda -keskuksen luomisessa on rakentaa rakennukset moderneille toimistoille tien toiselle puolelle nykyisestä kampuksesta. Rakennustyöt etenevät yhteistyössä yhtiön ja sen kiinteistökehittäjien Vectura Fastigheterin ja Next Step Groupin kesken.

Ensimmäinen uusi 25 000 neliömetrin kokonaisuuden rakennustöiden on määrä alkaa vuoden 2024 toisella neljänneksellä, ja ensimmäisen rakennuksen odotetaan valmistuvan vuoteen 2026 mennessä. Volvon kampus sisällytetään myös Göteborgin kaupungin Green City Zone -aloitteen laajennukseen, jossa Volvo ja muut yritykset ja tutkijat voivat testata uutta teknologiaa autoja ja infrastruktuuria varten tavoitteenaan päästötön liikenne vuoteen 2030 mennessä.

Uusi innovaatiokeskus yhdessä äskettäin avatun ohjelmistotestikeskuksen kanssa tulee sisältämään tuotantolaitoksen, suunnittelukeskuksen ja testaus- ja kehitystilat, joissa on akkulaboratorio, tuulitunnelit, turvallisuuskeskus ja törmäystestilaboratorio.

Rakenteilla on alueelle myös uusi Novon akkutehdas yhteistyössä Northvoltin kanssa. Volvo on jo pari vuotta sitten kertonut investoivansa kymmenen miljardia Ruotsin kruunua Torslandan tehtaaseen täyssähköautojen tuotantoa varten. Tämä sisältää alumiinirunko-osien megavalun käyttöönoton, uuden akkukokoonpanolaitoksen sekä täysin uusitut maalaus- ja loppukokoonpanohallit.

Mobility Innovation Destination Torslanda -keskuksesta tulee osa Volvon kehitysyksiköitä, joiden lisäksi sillä on useita muitakin Tech Hub-keskuksia. Niitä on Ruotsin Tukholman ja Lundin lisäksi Krakovassa Puolassa, Intian Bangaloressa ja Singaporessa. Lisäksi autonvalmistajalla on suunnittelukeskuksia Göteborgissa ja Kiinan Shanghaissa.

Kuvituskuva: Volvo Cars, yhtiö hyödyntää tutkimuksissaan myös suomalaisen Varjon AR-silmikkoa.