Näillä työkaluilla teet omia älykellosovelluksia

Älykellojen ohjelmointi on oma taiteenlajinsa, joka edellyttää aivan vakio-ohjelmoinnista eroavia ideoita ja ratkaisuja. Aihe on esillä laajasti Uusiteknologia-lehden marraskuun numerossa, joka on luettavissa veloituksetta sähköisenä näköislehtenä netistä.

Nykyaikainen älykellosovellus voidaan yksinkertaisimmillaan rakentaa niin, että älypuhelimen mobiilisovellus tuottaa viestejä, jotka sitten ohjataan näytettäväksi älykellon ruudulla.alykellowww

Kelloon asennettava sovellus toimii tyypillisesti aivan pienimpiä virityksiä lukuun ottamatta yhdessä kännykässä toimivan sovelluksen kanssa. Perinteisiä web-sivuja ei ole älykelloissa ole järkevää pyörittää, joten tarvitaan omia sovelluksia.

Samsungin Gear-kellot tukevat HTML5-tekniikka, mutta Androidit ja Applet eivät suoraan. Tarvitaan uusia työkaluja ja tietoa mitä kannattaa sovellukseen laittaa ja mitä ei.

Käyttäjän into älykellosovellusten räpläämiseen pienellä ruudulla katoaa hyvin nopeasti, jos siitä on tehty liian monitasoinen tai vaikeasti käytettävä.  Mielekkään sisällön tarjoaminen ranteeseen onkin herkän tasapainoilun tulos, jossa pitää malttaa keskittyä olennaiseen.

Lisää älykellojen ohjelmoinnista ja työkaluista voit lukea viime viikolla ilmestyneestä Uusiteknologia-lehden artikkelista.

LISÄÄ: Uusiteknologia 2/2016 -lehti on luettavissa veloituksetta sähköisenä näköislehtenä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016