Yksisuuntainen Wifi säästäisi energiaa

Washingtonin yliopiston tutkijat ovat luoneet passiivisia Wifi-verkkoyhteyksiä, jotka kuluttavat tuhat kertaa vähemmän tehoa kuin nykyiset energiatehokkaat langattomat ratkaisut. Tosin järjestelmä on yksisuuntainen, mutta soveltuu hyvin tuleviin IoT-ratkaisuihin.

Washingtonilaistutkijoiden kehittämä passiivinen Wifi-solmu voi lähettää signaaleja jopa 11 megabittiä sekunnissa nopeudella. Tutkijat kokeilivat järjestelmää  ja havaitsivat, että passiivisten Wifi-antureita voi lukea aina 30 metrin etäisyydeltä.

Järjestelmä on ajateltu mahdollistavan esineiden internetin Internet of Things -toimiset passiiviset WiFi-solmut, jotka voivat ottaa käyttöenergiansa TV- tai Wifi-radioaalloista.

Lisää aiheesta:  Nanobitteja.fi -nettisivulta (LINKKI), tutkimusselosteesta (LINKKI, pdf) ja Youtube-videota (LINKKI).

Kuva:  Tutkijoiden Youtube-videolta.