Polttokenno tuottaa virtsasta sähköä

Virtsalla toimiva polttokenno voi tarjota lähitulevaisuudessa keinon tuottaa sähköä varsin pienin kustannuksin. Englantilaisen Bathin yliopiston tutkijat ovat tuottaneet jo prototyypin, joka tuottaa mikrobien avulla virtsasta sähköä.

Kasvavat globaalit paineet vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tähän liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä, uudenlaiset mikrobiset polttokennot voivat olla jännittävä vaihtoehto.

University of Bathin tutkijat ovat kehittäneet innovatiivisen pienikokoisen polttokennon, joka voi tuottaa sähköä virtsasta.

Bathin yliopiston tutkijaryhmään kuuluivat aloituskuvassa olevan tohtori Mirella Di Lorenztorin lisäksi tohtoriopiskelija Jon Choulero ja tohtori Petra Cameron.polttokennoBath

Lähitulevaisuudessa polttokenno voisi tarjota keinon tuottaa kaivattua sähköä syrjäisillä alueilla hyvin pienin kustannuksin. Tutkijoiden mukaan yksittäisen laitteen kustannukset olisivat vain 1 – 2 puntaa. Virtsa on polttoaine, joka ei koskaan lopu eikä tuota haitallisia kaasuja.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) tai tutkimusselosteesta (LINKKI, pdf, 1,6 Mt) ja Elsevierin julkaisusta (LINKKI)

Kuvat: University of Bath ja tutkimusseloste.