Älylaturi ajoneuvojen lataukseen – oma latausprofiili

Powerbox tuo markkinoille ajoneuvoja varten DC/DC-laturin, jonka takaa valmistajan mukaan aiepaa paremman latausprosessin ja akun pidemmän kestoiän. Yksikössä on valmiina latausalgoritmit vakiomallisille lyijyhappo-, AGM (Absorbed Glass Matte)-, geeli- ja kalsiumakuille, mutta siihen voidaan ladata myös oma latausprofiili.

Erillisten, akkukäyttöisten laitejärjestelmien suunnittelussa haasteita aiheuttavat usein sekä akkuteknologian että käytettävän laturin valinta. Tänä päivänä laturit asennetaan usein yhä ahtaampiin kohteisiin, jolloin laturin koolla on väliä.

Powerboxin uusi ENA200 Charger mahtuu saman kokoiseen IP21-koteloon kuin yrityksen DC/DC-muuntimet ENA100 ja ENA200. Siinä on latauksen aikainen lämpötilan valvonta ja älykäs kipinäsuojaus. ENA200-Chargeria saa kahdella tulojännitteellä 12 ja 24 voltin järjestelmiin. Laturissa on latausjännitteen säätö 12 V:n akuille, suurin latausvirta on 15 ampeeria ja huipputeho 216 wattia.

Laitteen galvaanisen erotuksen eristysjännitys on 500 volttia DC (tulo/lähtö/kotelo). Matalan 116 x 88 x 18 mm:n (4,57 x 3,46 x 0,70 tuuman) polykarbonaattikoteloon rakennettu yksikkö on valmistajan mukaan markkinoiden ohuimpia DC/DC-latureita.

Integroidussa peruslevyssä on neljä kiinnitysreikää, joista se voidaan kiinnittää ajoneuvon alustaan tai asennuslevylle. Laitteiden tärinän kesto on erittäin hyvä (5–50 Hz, kiihtyvyys ±7,35 m/s2) johtuen osaltaan myös niiden keveästä, alle 500 gramman painosta.

ENA200-Chargerissa on ylikuumenemis-, oikosulku- sekä polariteettisuojaus ja tehokkaasti ohjelmoitu kipinäsuojaus, jossa yhteyttä akkuun mitataan jatkuvasti ennen latauksen aloittamista. Oletusarvona on, että laturi ei aloita lataamista, jos jännite on alle viisi volttia. Tiettyihin sovelluksiin raja-arvo voidaan vaihtaa ohjelmoimalla.

Latureiden tulojännitevaihtoehdot ovat 12 V (9–18 V) ja 24 V (18–32 V), latausvirta on 15 A ja huipputeho 256 W. Yksikö etupaneelin kytkimestä voidaan valita latausprofiili, LED-valot näyttävät akun varaustilan ja punainen LED varoittaa virheestä.

Lataustapana on viisivaiheinen IUIU + pulssitus. Vakioprofiilit sopivat useimpiin sovelluksiin, mutta tarvittaessa latauskäyrä voidaan muokata vaatimusten mukaiseksi Powerboxilla. Latauksen seurantaa ja kuorman optimointia varten ENA200-Chargerissa on tuloliitäntä NTC-lämpötila-anturille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639