Uusi materiaali akkuihin – silti ongelmia riittää

Texasin A&M:n yliopiston Sarbajit Banerjeen johtama tutkijoiden ryhmä on löytänyt poikkeuksellisen metallioksidisen magnesiumakun katodimateriaalin, joka olisi suorituskyvyltään parempi kuin nykyisin käytössä olevat ratkaisut.

Uusi löytö siirtää tutkijat askeleen lähemmäksi akkuja, jotka lupaavat suuremman energian varastoinnin tiheyden sekä turvallisuuden, kustannukset ja suorituskyvyn verrattuna litium-ioni (Li-ion) akkuihin.

Magnesium-ioni-teknologia on erittäin turvallinen kuluttajien sovelluksiin ja lisäksi, koska magnesiumionit luovuttavat kaksi elektronia per ioni sillä on kaksinkertainen varauskyky.

Tämä kaksinkertainen varauskyky on ollut myös aiempien ongelmien perusta. Magnesiumionien korkeammat varaukset saavat ne myös kiinnittymään vahvemmin ympäröivien atomien kanssa. Tästä johtuva hidas liike ei oikein edistä elinkelpoisen magnesiumakun tekoa.

Ironista kyllä, texasilaistiimin futuristinen ratkaisu riippuu vanhan li-ionin katodimateriaalista, vanadiinipentoksidin uudistetusta muodosta, joka pystyy palauttamaan magnesiumionien reversibiliteetin.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja linkki tutkijoiden tiedotteeseen (LINKKI)