Turkuun autonomisen liikenteen tutkimusyritys

Turussa aloittanut Turussa tytäryhtiö VTT SenseWay, jonka avulla halutaan jalkauttaa yrityksiin autonomisiin järjestelmiin liittyvää robotti- ja tekoälyosaamista. Tutkimusyrityksen avajaisiin eilen osallistunut elinkeinoministeri Mika Lintilä painottaa, että tekoäly tulee olemaan tärkeä kilpailukyvyn ajuri.

Suomi on maailman kärjessä autonomisten järjestelmien kehittämisessä esimerkiksi laivoissa, mutta VTT ja monet muutkin suomalaisyritykset tekevät autonomisten autojen ja työkoneiden tutkimusta.

Toimitusjohtaja Antti Vasara, VTT

VTT:n uuden SenseWayn tarkoitus on toimia tiiviisti tutkimuksen ja yritysmaailman rajapinnassa luoden asiakkaille samalla kestävää kasvua ja kilpailuetua. ’’Yhtiö auttaa kaupallistamaan VTT:n tutkimustuloksia’’, sanoo VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

Yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyötä kilpailukyvyn moottorina painottavat avajaisiin osallistuneet yritysten edustajat.

Yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyötä kilpailukyvyn moottorina painottivat myös avajaisiin osallistuneet tutkimuspäällikkö Mikko Valtee Sandvik Mining and Rock Technologyltä ja suunnittelupäällikkö Mika Heiskanen Meyer Turusta.

’’Tulevaisuus on autonominen ja sähköinen’’, kertoo Sandvikin tutkimuspäällikkö Mikko Valtee. Myös energiatehokkuus on merkittävä kysymys, johon autonomiset ratkaisut osaltaan vastaavat’’, arvioi Meyerin suunnittelupäällikkö Mika Heiskanen.

Autonomiset järjestelmät kehittyvät vauhdilla, ’’Silti niiden hyödyntäminen ei edellytä vanhan korvaamista täysin uudella. Kun autonomiaa integroidaan toimintaan tai tuotteisiin vaiheittain, säilyvät tuotteet kilpailukykyisinä markkinoilla’’, kuvaa uuden VTT SenseWayn toimitusjohtaja Jere Laaksonen.

Lisää aiheesta : VTT yhtiöittää autonomisen robottiosaamisen, 1.11.2019 (LINKKI)

Kuvat: VTT ja VTT Twitter