Millimetrin tarkkaa paikannusta ja tunnistusta

Ruotsalainen Acconeer on julkaissut millimetritason paikannukseen soveltuvan IoT-moduulin XM122, joka tarjoaa tarkan etäisyysmittauksen erilaisiin IoT-sovelluksiin. Oman tutkaratkaisun lisäksi moduulissa on Nordic Semiconductorin Bluetooth-järjestelmäpiiri.

Acconeerin XM122 IoT -moduuli kehitettiin referenssimoduuliksi, jota voidaan käyttää uusien sovellusten toteuttamisessa ja rakentamisessa kaupalliseen käyttöön sekä arviointi- ja kehittämistarkoituksiin, jos sitä käytetään yhdessä yrityksen ”XB122 Breakout Boardin” kanssa.

XM122 IoT -moduulia voidaan käyttää myöw  itsenäisenä moduulina, jonka avulla kehittäjät voivat upottaa sovelluksensa Acconeer Radar System -ohjelmiston (RSS) päälle tai sitä voidaan käyttää ulkoisen isäntäohjaimen kanssa.

Acconeer RSS tarjjoaa myös ladattavan ohjelmistokehityspaketin (SDK), joka sisältää esimerkkejä ja viitesovelluksia C-koodissa yleisiin asiakaskäyttöön. Ulkoista mikro-ohjainta köytettäessä moduuliin viestintä tapahtuu komentoprotokolla, joka voi käyttää SPI-, I2C- tai UART-rajapintaa.

XM122 IoT -moduuli on pakattu 33 mm:n pyöreään rakenteeseen, ja siinä on 2.4 GHz:n antenni ja tuki ulkoiselle antennille. Moduulin kanssa voidaan käyttää myös NFC-lähilukutekniikkaa Bluetooth LE -parinmuodostuksen aloittamiseksi.

Moduulissa käytettävä Nordic Semiconductorin nRF52840 SoC sisältää 64 MHz:n 32-bittisen ARM:n CortexM4 -prosessorin liukulukuyksiköllä, ARM:n CryptoCell-310 -salauskiihdyttimen, megan  flash-muistia ja 256 kilotavua RAM-muistia.

Moduuli tukee jännitealuetta välillä 2 – 5,5 volttia. Sitä voidaan käyttää tavallisella CR2477-paristoparistolla jopa useita vuosia. Moduulin tehonhallinta-automatiikka on suunniteltu erityisesti minimoimaan virrankulutus. Moduulin toimintalämpötila-alue on -40º – 85ºC.

Lisää: Acconeer (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), kehittäjäsivut (LINKKI) ja jakelija Digikey (LINKKI)