Nanoscience Days 2020: Nano- ja kvanttiteknologia menee verkkoon

Jyväskylän yliopiston Nanoscience Days 2020 -konferenssi menee pioneerihengessä verkkoon, josta se on seurattavissa virtuaalisesti 6.-7. lokakuuta. Aiheita ovat  nanomateriaalien lisäksi kvanttitietokoneiden kubitit, kvanttisensorit ja bioteknologiset nanoalueen ratkaisut. Osallistuminen vaatii rekisteröinnin.

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus isännöi verkossa tiistaina ja keskiviikkona 6.-7.2020 kansainvälistä nanotieteen ja -teknologian Nanoscience Days –kongressia. Tapahtumassa luennoi kaikkiaan kymmenen alansa huippututkimuksen edustajaa.

Konferenssin vetäjä Tuomas Puurtinen  toivoo verkkokonferenssin olevan esikuvana muillekin alan tieteellisille tapahtumille.  Kuva: Jyväskylän yliopisto.

Konferenssissa puhuu esimerkiksi suomalaista kvanttitietokonetta rakentava Aalto-yliopiston ja VTT:n professori Mikko Möttönen, joka tutkimusryhmineen on onnistunut kehittämään jo kvanttitietokoneen kubittien mittaamiseen soveltuvan uudenlaisen nopean bolometrin.

Kongressi on mukana myös biolääketieteen käyttöön soveltuvia proteiineja suunnitteleva Andreas Plückthun Zurichin yliopistosta ja uudenlaisia orgaanisia nanomateriaaleja tutkiva Jana Zaumseil Heidelbergin yliopistosta.

Konferenssin tavoitteena on olla edelläkävijä muille tieteelliselle verkkotapahtumille, sanoo tapahtuman puheenjohtaja Tuomas Puurtinen Jyväskylän yliopistosta. Se tarjoaa verkkokohtaamisen paikan fysiikan, kemian ja biologian alojen nanotutkijoille.

Konferenssi järjestetään nyt 16. kertaa ja mukaan odotetaan nanotutkijoita ja opiskelijoita nanobiologian, nanofysiikan ja nanokemian aloilta. Järjestäjät odottavat jännittyneinä, miten hyvin uusi verkkokonferenssi täyttyy ja miten se täyttää osallistujien toiveet. Viime vuonna live-seminaari kokosi yhteen 250 konferenssivierasta.

Konferenssin ohjelma verkossa (LINKKI) ja kirjautuminen 1.-4-10. (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock