IoT-yhtiö Haltian mukaan One Sea -kehitykseen

Oululainen Haltian liittyy Dimeccin vetämään tulevaisuuden meriliikenteen One Sea -ekosysteemiin, joka edistää itseohjautuvaa laivaliikennettä. Haltian näkee kehittämäsä Empathic Buildingin tuovan uutta myös autonomisen meriliikenteen tulevaisuuteen.

”Haltian tuo uuden mielenkiintoisen lisän One Sea ekosysteemin monipuoliseen osaamiseen. Olemme iloisia, että ekosysteemi jatkaa kasvuaan näinkin haasteellisina aikoina”, toteaa One Sean ekosysteemijohtaja Päivi Haikkola.

Kuva: Shutterstock/Haltian

Haltian Empathic Building -palveluun kuuluu rakennuksen digitaalinen kaksonen, josta käyttäjät pystyvät näkemään heille tärkeää tietoa, kuten läsnäolo- ja paikkatietoja sekä ilmanlaatua, -lämpötilaa ja -kosteutta.

Tietoa kerätään erilaisista IoT-antureista, sekä käyttäjiltä itseltään. Ratkaisua tullaan käyttämään muun muassa tulevaisuuden laivoissa, satamissa ja erilaisissa logistiikkaratkaisuissa.

Avoin One Sea -ekosysteemi on perustettu vuonna 2016 ja siinä ovat mukana ABB, Awake.ai, Cargotec, Ericsson, Finnpilot Pilotage, Fintraffic VTS, Inmarsat, Kongsberg, Monohakobi Technology Institute, NAPA, TietoEVRY ja Wärtsilä.

Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Meriteollisuus ry, Suomen Varustamot Ry, Suomen Satamaliitto, Suomen Laivameklariliitto ry ja Royal Institute of Naval Architects. Rahoittajana toimivat osallistuvat yritykset sekä Business Finland. One Sea -ekosysteemiä johtaa Dimecc.

Haltian (LINKKI) ja One Sea (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock