Volkswagen visioi robottiautoaan – tuo sähköautoja

Volkswagen esittelee maaliskuussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä uusia sähköautojaan, mutta myös visionsa sähköisestä robottiautosta. Vuoteen 2025 mennessä yritys aikoo tuoda tarjolla kaikkiaan 20 täyssähköautoa.

Volkswagen esittelee Geneven autonäyttelyssä (8.-18.3.2018) ensimmäistä kertaa konseptiauton autonomista ajamista varten. Tavoite on tehdä samalla autoista myös autoista turvallisempia ja paljon mukavampia ja viihtyisämpiä. Tämän lisäksi auton käyttö tulee mahdolliseksi myös niille henkilöryhmille, jotka eivät tänä päivänä pysty ajamaan autoa esimerkiksi iän vuoksi.

Volkswagenin I.D. Vizzion sisätilat kuvastavat autonomisen ajamisen mahdollisuuksia.

Auton ns. digitaalinen kuljettaja  kuljettajaa avustavine järjestelmineen hallinnoi autoa. Se tietää myös matkustajien mieltymykset taustajärjestelmiensä avulla.

Ajaminentapahtuu ilman ohjauspyörää ja näkyviä hallintapainikkeita. Auton  ”virtuaalinen isännän” kanssa kommunikoidaan ääni- ja elekomennoin.

Esittelymalli I.D. Vizzion on runsas viisi metriä pitkä, se teho on 225 kilowattia ja huippunopeus 180 kilometriä tunnissa. Auto mahdollistaa jarrutusenergian ja 111 kilowattitunnin lithiumioniakusto avulla maksimissaan 665 kilometrin toimintamatkan. Käytössä on kaksi sähkömoottoria ja neliveto.

I.D.Vizzion on Volkswagen I.D.-perheen neljäs visiotyön tulos.

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017