Häkkäämällä uutta älyä kehitykseen

Suomalainen teollisuus tarvitsee uudenlaisia keinoja ottaa käyttöön digitekniikka ja IoT-tekniikka. Muutamat suuryritykset ovat järjestäneet omia hacking-kehittäjätapahtumiaan, mutta nyt vastavat tapahtumat tuodaan myös pk-yritysten ulottuville.

Ensimmäinen pk-yrityksille suunnattu uudenlainen kahden päivän kehitystapahtuma järjestetään viikon päästä Kuortissa ja toinen Tampereella. Ensimmäisessä pilottitapahtumassa kohdeyrityksinä ovat Plastep ja Pelaser Kuortissa sekä Tampereella Movendos ja Exerium Tampereella.

Paikalliset Industrial Hackathon -tapahtumat tarjoavat yrityksille ketterän menetelmän tuottavuutta ja tehokkuutta parantavien digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Hermia Group tuovat nyt suuremmissa yrityksissä sovelletun kehittämismenetelmän pk-yritysten käyttöön.

’’Industrial Hackathon -tapahtumissa haetaan kohdeyrityksiin uutta sykettä ja ratkaisuja mm. tuottavuuden, tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseen. Kohdeyrityksemme ovat itse määritelleet tarpeita, joihin he kaipaavat ratkaisuja, kertoo projektipäällikkö Kimmo Haapea Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Hermia Groupin yhteistyökumppaneina Industrial Hackathon -tapahtumaa järjestävät Etelä-Savossa Mikkelin ammattikorkeakoulu sekä häkkäystä organisoiva Observis.

Tampereella yhteistyökumppaneina toimivat DigiSyke-hankkeessa mukana olevat Tampereen yliopisto/Synergos ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Parhaimmillaan uudenlaisilla kehittäjätapahtumilla saadaan suoraan uusia ratkaisuja sovellettavaksi hyvin vaihteleviin tarpeisiin, esimerkiksi automaatiokoneiden ohjaamiseen, asiakkuudenhallintaan tai myyntiin. Uusien ratkaisujen lisäksi tapahtuma voi antaa alkusysäyksen laajempiin kehittämishankkeisiin, uskoo Miksein Haapea.

Industrial Hackathon -tapahtumissa ICT-alan asiantuntijat ja muut osallistujat etsivät uusia, lähinnä digitaalisia ratkaisuja tapahtuman kohdeyritysten tarpeisiin. Suomessa häkkäystapahtumia on järjestäneet aikaisemmin suuret yritykset, kuten Konecranes, Nokia tai Iittala.

Vuoden 2016 aikana Etelä-Savossa on tarkoitus järjestää yhteensä 3-4 vastaavaa tapahtumaa Miksein koordinoiman Uudistuva teollisuus Etelä-Savossa -hankkeen puitteissa, yhteistyössä valtakunnallisen DigiSyke-hankkeen kanssa.

Lisää tietoa pilottitapahtumasta (LINKKI).