Langatonta elektroniikkaa iholle

Wisconsin-Madosin yliopiston tutkijat ovat luoneet maailmat nopeimmat venyvät ja puettavat integroidut piirit. Kehitystyö voi vauhdittaa esineiden internetiä ja nopeita langattomia liityntöjä.

Wisconsin-Madison-joustavia-piirit voivat olla sopiva alusta valmistajille, jotka pyrkivät laajentamaan puettavan elektroniikan ominaisuuksia. Hyviä sovelluksia ovat esimerkiksi biolääketieteen toteutukset. erityisesti kun he pyrkivät kehittämään laitteita, jotka hyödyntävät uuden sukupolven langattoman 5G laajakaistan tekniikoita.

Tällä hetkellä tutkijoiden venyvän piirit voivat toimia radiotaajuuden jopa 40 gigahertsin tasoilla. Ja toisin kuin muut venyvät siirtolinjat, joiden leveydet voivat olla 640 mikrometriä, uudet venyvät mikropiirit ovat vain 25 mikrometriä paksuja. Se riittävän pieni ollakseen erittäin tehokas iholla oleva sähköinen järjestelmä.

Mikä tekee uudesta, venyvistä piireistä tehokkaita on niiden ainutlaatuinen rakenne, jonka innoittajana on ollut parikierretty puhelinkaapeli. Ne koostuvat projektia vetäneen Zhenqiang “Jack” Manin mukaan kahdesta ultrapienestä toisiinsa kutoutuvista tehonsiirtojohdosta, jotka toistavat S-käyriä.

Tämä kiemurteleva muoto – muodostettu kahdesta kerroksesta segmentoituja metallilohkoja, antaa siirtolinjalle kyvyn venyä vaikuttamatta niiden suorituskykyyn. Se auttaa myös suojaamaan linjoja ulkopuolisilta häiriöiltä ja samaan aikaan rajaa niiden läpi kulkevien sähkömagneettisia aaltoja ja lähes kokonaan eliminoimaan virtahäviöitä.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja tutkijoiden tiedote (LINKKI)

Kuva: University of Wisconsin-Madison   / Yei Hwan Jung and Juhwan Lee

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639