Video: Digitaalinen avain mahdollistaa auton jakamisen

Kiinalainen autonvalmistaja Geely on testannut Ericssonin kanssa auton jakamiseen tarkoitettua digitaalista avainta Shanghaissa. Kyseessä on yritysten mukaan maailman ensimmäinen sisäänrakennettu auton jakamiseen tarkoitettu sovellus, jota on live-testattu.

Volvon kanssa samaan Geely-konserniin kuuluvan Lynk & Co -automerkin Lynk & Co 01 -automalli on yksi markkinoiden kehittyneimmistä IoT-tekniikkaa hyödyntävistä autoista ja se on syntynyt Geelyn ja Ericssonin yhteistyön tuloksena.

Ericssonin Connected Vehicle Cloud -palvelu, Ericssonin pilvi- ja IoT-osaaminen ovat olleet tärkeä osa projektia. Ericssonin digitaalinen autonavain ja Lynk & Co:n autonjakopalvelu mahdollistavat auton jakamisen siksi ajaksi, kun omistaja ei sitä tarvitse.

Tutkimusten mukaan tavallinen auto seisoo käyttämättömänä jopa yli 90 prosenttia ajasta. Digitaalinen autonavain ja palvelu päästävät käyttäjän Lynk & Con autoon älypuhelimella, kun omistaja on antanut luvan omalta puhelimeltaan.

Auton omistaja pystyy hallinnoimaan ja jakamaan autonsa käyttöoikeuksia sekä sovelluksen avulla että suoraan autosta. Digitaalisien autonavainten uskotaan mahdollistavan täysin uudenlaisia omistajuus- ja jakamismalleja tulevaisuudessa.

Lynk & Co -brändi julkaistiin viimevuoden lokakuussa. Lynk & Co 01 on Geelyn ensimmäinen automalli, joka on täysin suunniteltu digitaliselle aikakaudelle. Ericsson on suunnitellut Lynk & Co:n digitalisen alustan ja vastaa myös sen ylläpitämisestä.

LISÄÄ: Video (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).