Optofidelity testaa Samsungin kosketusnäytöt

Tampereella toimiva, nykyisin kiinalaisomisteinen OptoFidelity on saanut sopimuksen Samsungin kanssa älylaitteiden ja kodinkoneiden tuotekehityksen testausautomaatiosta.  Viime joulukuussa OptoFidelityn toimitti Samsungille jo etäkäyttöisen kosketusnäyttöjen Touch-testausalustan.

Näyttöjen suorituskyvyn seuranta on ensiarvoisen tärkeää älylaitteiden laadun ja toiminnallisuuden varmistamiseksi. OptoFidelityn testausalustalla käyttäjät voivat suunnitella erilaisia testiskenaarioita ja suorittaa ne automaattisesti eri laitteilla.

”Robottiavusteisen testausratkaisumme ansiosta Samsungin sovelluskehittäjät voivat tehdä nämä testit etänä varmistuen siitä, että sovellukset toimivat saumattomasti eri laitteissa”, kertoo OptoFidelityn toimitusjohtaja Pertti Aimonen (kuvassa).

Alustalla voidaan esimerkiksi mitata, kuinka hyvin käyttöliittymä tunnistaa tekstiä tai havaitsee eri ikoneita. OptoFidelityn viimeisin testausalusta toimitettiin Samsungille yhdessä etelä-korelaisen Screen Couplesin kanssa.

Optofidelityn etäkäyttöisen kosketusnäyttöjen Touch-testausalusta.

Kosketusnäyttöjä on kännyköiden lisäksi nykyisin kaikissa kulutuselektroniikan ja kodintekniikassa. Viime vuosina kosketusnäytöt ovat löytäneet tiensä myös kodinkoneisiin. Käyttöliittymätestauksesta on tullut oleellinen osa kodinkoneiden tuotekehitystä.

Tamperelainen OptoFidelity siirtyi kolme vuotta sitten kiinalaisen CYG-konsernin omistukseen. Ostaja oli Kiinan tiedeakatemian vuonna 1986 perustama konserni,  jolla oli yli 8 000 henkilöä. Konserni on keskittynyt akkuteknologiassa tarvittavien materiaalien tuotantoon, älykkäisiin teollisiin ratkaisuihin ja sähköverkkoratkaisuihin.

OptoFidelity on jatkanaut kaupan jälkeen edelleen itsenäisenä yhtiönä.  Pääkonttori sijaitsee Tampereella, samoin sen tytäryhtiöt Piilaaksossa ja Redmondissa Yhdysvalloissa sekä Shenzhenissä Kiinassa.

Optofidelityn Yrityksen asiakkaina on Sansungin lisäksi teknologiayrityksiä, kuten Google, China Mobile ja Atmel. Yrityksen testausratkaisuille on kysyntää myös autoteollisuudessa ja virtuaalilasien kehityksessä.

Kuvituskuva:  OptoFidelityn tekniikalla voidaan testata myös kännyköiden kosketusohjaukset.