Suomalaisyrityksen toimistomoduuleista entistä digitaalisempia

Tamperelainen Framery haluaa kasvaa toimistojen huonekaluyhtiöstä teknologiataloksi uusien työtilamoduulien myötä. Uudessa Smart Podissa on älykkään valaistuksen ja langattomien yhteyksin lisäksi puheen taajuudelle viritetty akustinen rakenne ja äänieristys.

Vuonna 2010 Tampereella perustettu äänieristettyjä työtiloja valmistava Framery on noussut vuosien saatossa yli 150 miljoonan liikevaihtoa tekeväksi alansa suurimmaksi huonekaluviejäksi Suomessa. Frameryn älykkäitä työtilamoduuleja on valmistajan mukaan jo monissa teknologiayrityksissä kuten Teslalla ja Microsoftilla. Kaikkiaan niitä on myyty 89 eri maahan.

Framery on alusta saakka ollut toimialansa pioneeri ja markkinajohtaja. Yritys myös haluaa pysyä alan edelläkävijänä, minkä johdosta yritys on muuttunut entistä vahvemmin huonekaluyhtiöstä kohti teknologiayhtiötä. Seuraavan sukupolven Smart Pod -tuoteperhe tulee yrityksen mukaan muuttamaan toimialaa maailmanlaajuisesti.

Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällforsin mukaan nyt on aika ajatella uudella tapaa, mitä toimistolla tarkoitetaan. Hänen mukaansa asiantuntijoille ei enää riitä pelkkä työpisteen tarjoaminen. ’’Olemme koonneet yli 8000 käyttäjäpalautetta ja keränneet dataa yli kymmenestä miljoonasta yksittäisestä käyttökerrasta, jotta voisimme suunnitella yksiköitä, jotka on tehty käyttäjien tarpeita ajatellen. Kyse on transformaatiosta älypodien aikakaudelle, joka samalla huipentaa Frameryn muutoksen huonekaluyrityksestä teknologiataloksi”, sanoo Hällfors.

Tamperelaisyrityksen uutuuksissa on aiempaakin enemmän itse kehitettyä huipputeknologiaa. Esimerkiksi niiden älykäs valaistus ja ilmanvaihto. Sisäänrakennettu 4G-yhteys mahdollistaa automaattiset päivitykset Wifi-yhteyden kanssa tai ilman.

Uutuusmoduuleissa hyödynnetään myös itseohjautuvista ajoneuvoista tuttua tutkateknologiaa, jonka avulla voidaan räätälöidä räätälöidä, kuinka monta ihmistä niissä  jo työskentelee on ja missä he istuvat. Kun joku tulee sisään tai poistuu tilasta, valaistus ja ilmanvaihto säätyvät automaattisesti.

Moduuleissa käytetään myös puheen taajuudelle räätälöityä akustista rakennetta, joka tarjoaa maksimaalisen äänieristyksen. Framery Sound Masking -ratkaisu  tuottaa myös kopin ulkopuolelle peiteääntä häivyttäen alleen toimistohälyn kuten keskustelut.

Lisäksi työtilamoduulit voidaan synkronoida osaksi laajempaa kokonaisuutta, oli kyse sitten toimistomoduuleista tai perinteisesti neuvotteluhuoneista. Framery Connect -palvelulla anturit, analytiikka-alusta sekä Framery App -sovellus varmistavat, että käytettävissään aina työtilaa kokouksille tai itsenäiseen työhön.

Lisää: Framery uutuus (LINKKI).

 

.